WebQuest d'Ausiàs March

 

 

introducció

 

Creus que l'amor és un tema passat de moda?

Creus que existeix l'amor espiritual independentment de l'amor carnal (del desig)?

Sabies que per a l'església catòlica només hem de fer l'amor si l'objectiu és la procreació i no el plaer?

Com t'agradaria que fóra la teua parella: més guapo/a que intel·ligent, o més llest/a que bonic/a?

Coneixes un poeta que es diu Ausiàs March i que en el segle XV es feia preguntes semblants a aquestes? T'agradaria saber-ne més?

La teua tasca en aquesta webquest consistirà a conèixer i a mostrar al món a un dels poetes més impressionants que ha donat la nostra literatura en valencià: Ausiàs March. Mira que deia l'assagista català Joan Ferraté en El Temps (28-10-96):

"És una llàstima que no hi hagi un coneixement més gran sobre Ausiàs. Em sembla totalment i definitivament admirable, al mateix temps que crec que era un salvatge. Moltes de les seues virtuts vénen dels seus defectes. Estava destinat a escriure aprovençalat com Jordi de Sant Jordi i el fet que no ho fes en el seu moment devia semblar una insolència intolerable. Una salvatjada. [...] Salvatge en aquest cas també vol dir que era un partidari de l'autenticitat. No estava disposat a fer paperots més o menys falsos. És únic, eh¡ El grau de veritat de March en el seu temps és únic. Si no fem cas de March, no sé de qui en podem fer. [...] Aquests valencians del segle XV són extraordinaris."

T'agradaria conèixer i fer conèixer aquest poeta que parla de temes tan actuals? Segueix doncs el vincle.

següent