RoSa SaNcHiS CAuDeT és professora de Valencià a l'IES Isabel de Villena de València i des de fa més quinze anys imparteix educació afectivosexual a l’alumnat de Secundària i Batxillerat i cursos de formació per al professorat.
L'any 2004, junt a Enric Senabre, va rebre el Tercer Premi de Transversalitat de la Conselleria d'Educació amb els materials «Educar la sexualitat: educar per a  la igualtat». És coautora de Sexualidad y adolescencia (Rialla, 2005) i de l'assaig sobre la sexualitat Què tinc ací baix? (Bullent, 2005, també en castellà ¿Qué tengo aquí abajo?), dirigit al públic adolescent.
Amb Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona va ser guardonada amb el Premi de Pedagogia Rosa Sensat 2005 i amb el IX Premi Melchor Botella de Renovació Pedagògica (publicat en castellà a Octaedro i en català a Rosa Sensat).
Amb Abril no és un més (Tàndem, 2008) i Primavera per a Palmer (Tàndem, 2008) s’inicia en la narrativa per a adolescents amb la sexualitat, en el primer, i el bullying, en el segon com a eixos.

Darrerament treballa l'educació sexual a través del blog Karicies (karicies.blogspot.com), on incorpora textos i llenguatges propers a la cultura popular adolescent: cançons, sèries, pel•lícules, esdeveniments de les xarxes social, etc. Fruit d’aquesta tasca educativa és el Premi Enric Soler i Godes 2010, d’Experiències pedagògiques a l’escola i la publicació de l’assaig karicies.com (Edicions 96, 2012).