RoSa SaNcHiS CAuDeT
Rosa Sanchis Caudet és professora de Valencià a l'IES Lluis Vives de València, encara que actualment treballa d'assessora a la UEO d'Igualtat i Diversitat de València. Des de fa més de vint-i-cinc anys imparteix educació afectivosexual a l’alumnat de Secundària i Batxillerat, i també cursos de formació per al professorat.

És coautora de Sexualidad y adolescencia (Rialla, 2005) i de l'assaig sobre la sexualitat Què tinc ací baix? (Bullent, 2005, també en castellà), dirigit al públic adolescent.

Amb Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona, va ser guardonada amb el Premi de Pedagogia Rosa Sensat 2005 i amb el IX Premi Melchor Botella de Renovació Pedagògica (publicat en castellà a Octaedro i en català a Rosa Sensat).

Amb Abril no és un més (Tàndem, 2008) i Primavera per a Palmer (Tàndem, 2008) s’inicia en la narrativa per a adolescents amb la sexualitat, en el primer, i el bullying i la masculinitat, en el segon com a eixos temàtics.

Des de 2009 treballa l'educació sexual a l'aula a través del blog Karícies, espai de creació i debat que possibilita incorporar materials audiovisuals propers a la cultura adolescent. Fruit d’aquesta tasca educativa és el Premi Enric Soler i Godes 2010 d’Experiències pedagògiques a l’escola, i la publicació de l’assaig karicies.com (Edicions 96, 2012).


És coordinadora i autora, juntament amb Xaro Altable, de la guia d'educació afectivosexual per a Secundària i Batxillerat "Els nostres cossos, els nostres drets", publicada per la Conselleria d'Educació l'any 2018.

L'any 2020 va guanyar el Premi de novel·la Isabel de Villena, concedit per l'Ajuntament de València, amb l'obra Isabel escrigué lo llibre. L'any 2022 va guanyar el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana amb l'obra de misteri Cinturó de sang. Ambdues novel·les volen ser un homenatge a la pensadora i escriptora valenciana Isabel de Villena, personatge clau del segle XV valencià.